Cu trei jucători menajați de antrenorul Marius Șumudică (Junior Moraes, Geraldo și Teixeira), pe o vreme instabilă (ploaie până aproape de ora începerii meciului), Astra Giurgiu s-a văzut în imposibilitatea de a face măcar un meci egal cu FCSB, și de a încurca, cât de cât, calculele pentru titlul în Liga 1.

„Meciul va fi unul foarte greu, dificil, cu o echipă dură, care este în lupta pentru titlu. Ne așteptăm, deci, la o partidă dificilă, mai ales că ne lipsesc o serie de jucători de valoare și sper ca cei care vor intra pe teren să scoată, în cel mai rău caz, un egal. Este ultimul meu meci la Giurgiu, și vreau să le mulțumesc giurgiuvenilor, celor care ne-au fost alături – în special oficialități – pentru că datorită lor am ajuns până aici. Au fost doi ani frumoși, în care Astra a făcut multe, și le doresc celor care vor veni după mine să scoată, cel puțin, rezultatele mele”, spunea antrenorul Șumudică înaintea meciului.

Partida, programată pentru ora 20,30 marți, 8 mai, a adunat în tribune câteva sute de iubitori ai fotbalului din Giurgiu, chiar dacă ploaia torențială s-a oprit cu doar câteva minute înainte de fluierul de început al arbitrului.

Pentru etapa a noua din Play off, disputată pe Stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu, cele două echipe rivale au ales să înceapă cu următorul 11:

ASTRA:

Silviu Lung; Cristian Oros (înlocuit, în minutul 56, cu Mansaly Boubacar); Cristian Săpunaru (căpitan); Silva Dornellas Fabricio; Viorel Nicoară (înlocuit, în minutul 81 cu Claudiu Belu Iordache); Takayuki Seto; Daniel Niculae (înlocuit, în minutul 55, cu Daniel Florea); Alexandru Stan; Alexandru Ioniță; Sergiu Buș; Constantin Valentin Budescu.

Antrenor – Marius Șumudică

FCSB:

Florin Niță; Marian Pleașcă; Mihai Alexandru Bălașa (înlocuit, în minutul 76, cu Gabriel Tamaș); Wilfried Moke; Marko Momcilovic; Ovidiu Popescu (înlocuit, în minutul 55, cu Vlad Alexandru Achim); Fernando Henrique Boldrin; Harlem Eddy Gnohere (înlocuit, la pauză, cu Muniru Sulley); Florin Tănase; Antonio Jakolis; Denis Alibec (căpitan).

Antrenor – Anton Petrea

Arbitri: Alexandru Tudor (București – centru);  Mircea Orbuleț (București) și Florin Ciprian Dansa (Bihor).

Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru FCSB, ca urmare a reușitei din minutul 12 a lui Harlem Eddy Gnohere.