Astăzi, un număr mare de giurgiuveni a participat la hramul Bisericii ”Sfinților Martiri Brâncoveni”, din Municipiu. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Episcopul Giurgiului. (Galerie FOTO)

0
264

Astăzi, 16 august, în ziua sărbătoririi „Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, ÎPS Episcop Ambrozie, a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un impresionant sobor de preoți, la Biserica ce poartă acest hram, din Municipiul Giurgiu. 

De precizat că cei ce au participat la slujbă s-au bucurat de prezența icoanei Sfântului Constantin Brâncoveanu care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte.

În fiecare an, în ziua de 16 august, Biserica Ortodoxă Română îi sărbătoreşte pe Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă, cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache.
Credincioşii giurgiuveni s-au bucurat la rândul lor de participarea la hramul bisericii Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din municipiul Giurgiu,  biserica ce și-a sărbătorit astfel ocrotitorii.
Manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au început încă din  ajunul sărbătoririi sfinţilor, în data de 15 august, de la ora 17:00, cu slujba acatistului Sf. Brancoveni și Vecerniei unită cu Litia, săvârșită de un ales sobor de preoți și diaconi.
De asemenea, în Biserică au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă, racla cu Sfintele Moaște de la Mănăstirea Comana și racla de la Mănăstirea Sf..Ioan Rusul ( Slobozia), ce adăpostește Moaștele Sf. Ioan Rusul.

La hramul Bisericii  a participat și primarul Municipiului, Adrian Anghelescu…

(Jurnal)