calugareni-liceuDupă cum ne relata unul dintre corespondenții noștri din teritoriu, astăzi la prânz elevii Liceului Tehnologic din Călugăreni alături de un număr important de părinți ai acestora, cât și profesorii acestei unități de învățământ au întrerupt cursurile manifestând împotriva deciziei Inspectoratului Școlar de a-l comasa cu clasele școlii  elementare din localitate.

Directorul școlii împreună cu ceilalți profesori ai Liceului au întocmit în acest sens, chiar și o listă de semnături pe care  vor să o înainteze în aceste zile  Inspectoratului Școlar județean Giurgiu, cu solicitarea de a se renunța la această decizie.

De precizat că din cauza rezultatelor proaste la învățătură ale elevilor din acest Liceu, a promovabilității reduse la examenele de bacalaureat din ultimii ani și a numărului tot mai redus de elevi prezenți la cursuri, pe fondul unui absenteism al elevilor  tot mai accentuat, propunerea ca acest liceu să fie desființat a apărut încă de acum câțiva ani în urmă.

Cadrele didactice, elevii cât și părinții acestora susțin însă că s-ar putea găsi o cu totul  altă rezolvare,  dar în niciun caz cea de transferare a elevilor în cadrul școlii gimnaziale  din  satul  Călugăreni și că de fapt în spatele acestui demers se ascund alte interese…Ei consideră acest demers ca o crimă la adresa școlilor profesionale, atât de clamate în ultima perioadă.

Vom reveni în ediția print a publicației noastre Jurnal giurgiuvean cu un material mai amplu privind această decizie și evident cu punctul de vedere al conducerii Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

(Jurnal)