Astăzi au început înscrierile la a doua sesiune a examenului de BAC. Ce acte sunt necesare…

0
270

 

inscriere-bacÎnscrierile pentru cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat  au început de astăzi,  şi țin  până vineri, 14 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Cei care au promovat examenele de corigenţe se pot înscrie pe data de 27 iulie.  Pe 21 august se va desfăşura proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august – la Limba şi literatura maternă, pe 23 august – proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august – proba la alegere a profilului şi specializării. 

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august – competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 29 şi 30 august – competenţele digitale, iar în zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16,00 – 20,00. Contestaţiile urmează a fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

Actele necesare pentru susținerea examenului de BAC 2017 sesiunea de toamnă sunt – Cerere tip (de la secretariatul liceului)- Copie carte de identitate și  Copie certificat de naştere.

(Jurnal)