Astăzi a început examenul de titularizare a cadrelor didactice din Învățământ

0
454

Proba se desfășoară astăzi, 11 iulie, începând cu ora 10:00, în 87 centre de examen.

La nivel naţional sunt disponibile peste 4.500 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată. La Giurgiu, conform informațiilor primate din partea Inspectoratului Școlar Județean sunt disponibile un număr de 1.476 de posturi. Dintre acestea, doar 46 sunt posturi titularizabile, 128 sunt pentru suplinitori şi restul de 1.332 sunt fracţiuni de catedre. Pentru toate aceste posturi s-au înscris un număr de 272 de candidaţi, cei mai mulţi, 68, fiind pentru posturile din învăţământul preşcolar. Pentru învăţământul primar s-au înscris 56 de candidaţi.

Examenul s-a susţinut la centrul de examinare de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din municipiu, loc în care, de altfel, vor fi afişate şi rezultatele.

Dintre disciplinele cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi sunt: Limba şi literatura română/pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (5.405), limba şi literatură română/elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (4.176), limba şi literatura română (2.735), educaţie fizică şi sport (2.548) şi limba şi literatura engleză (1.877).

Subiecte și bareme

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.roLucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional.

Când vor fi afișate Rezultatele

Primele rezultate vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene pe 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 24 iulie.

(Jurnal)