iliescu-multumind-minerilorFostul preşedinte al României , Ion Iliescu, este inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  Fostul şef de stat, s-a prezentat săptămâna trecută  la Parchetul Militar, însă nu a făcut declaraţii în faţa procurorilor .

Ion Iliescu, a fost inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  Jurnaliştilor, Iliescu le-a declarat  că nu se simte vinovat pentru victimele mineriadei.

Ion Iliescu, Petre Roman şi fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, sunt doar câţiva dintre demnitarii inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii,în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

 Pe lângă demnitarii din fosta conducere a României din 1990, a fost inculpat şi Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului care  a fost audiat, săptămâna trecută, la Parchetul General, tot în calitate de inculpat.

 În același timp au fost audiaţi şi cei din Asociaţia Victimelor Mineriadelor . Aceştia s-au constituit parte civilă în dosar şi solicită acum despăgubiri morale.

(Jurnal)