Asociația ”Pro Consumatori” face apel la hipermarketuri să păstreze casele de marcat cu casieri, persoane fizice, mai ales pentru sprijinul persoanelor de vârsta a treia

0
487

Asociația ”Pro Consumatori” face apel la hipermarketuri pentru păstrarea caselor de marcat cu casieri, persoane fizice.

Auchan renunță la casieri în România! Clienții vor trebui să își scaneze singuri produsele și să achite în regim self check-out.

 Eliminarea totală a caselor de marcat cu casieri a iscat însă dezbateri intense în ultimul timp în spațiul public din România. Argumentele sunt pro și contra acestei măsuri luate de curând de unul dintre cele mai mari hipermarketuri, Auchan.

Această soluție , spun cei din Auchan, propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self check-out potrivte atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături voluminoase. Se va evita astfel- mai spun ei –  formarea cozilor, iar timpul de așteptare pentru clienți va fi redus.

Dar să vedem ce se întâmplă cu casierii care lucrau la casele de marcat clasice? Ei bine, aceștia  vpr fi nevoiți să opteze pentru o nouă meserie, cea de consilier.

Noul rol al angajaților  va fi acela de a acorda consultanță și suport clienților care nu știu să utilizeze casele self check-out.

Asociația ”Pro Consumatori” nu este însă de acord cu această  variantă și solicită păstrarea sistemului clasic.

Explicația acestui lucru,  mai ales  în privința  persoanelor vârstnice, este aceea că aceștia  au dificultăți majore în a-și scana și plăti singure produsele cumpărate.

Ideal ar fi o soluție mixtă, sistem abordat de câteva alte marketuri unde pe lângă casieri, persoane fizice, există și automate de plată pentru cei ce doresc să achite cumpărăturile cu cardul, prin casele self check-out.

(Jurnal)