Asociația ”Atitudinea Civică Iancu Mariana” din Giurgiu – eveniment artistic și caritabil de Ziua Femeii

0
800

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în perioada 4-8 martie 2023, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a derulat o serie de activități dedicate  ˮZIULEI INTERNAȚIONALE A FEMEII 2023ˮ.

Evenimentul a debutat cu o Adunare Generală și mai multe activităţi , sâmbătă, 4 martie 2023, începând cu ora 15.00, la Centrul Cultural ˮIon Vineaˮ din Giurgiu, printre care și un program cultural-artistic, dedicat femeilor ,  intitulat:  ˮLA MULŢI ANI, TUTUROR FEMEILOR!”.

La Adunarea Generală, preşedintele asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu a prezentat  o serie de  documente, ce au fost aprobate de bmembrii asociației

În cadrul Adunării Generale, preşedinta ASOCIAŢIEI,  profesor universitar doctor Mariana Iancu a dăruit rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie, caiete de geografie, blocuri de desen, acuarele cu pensulă, truse/seturi de geometrie, creioane, pixuri, dar și dulciuri (miniprăjituri, napolitane și ciocolate kinder) la copiii unor mame nevoiaşe din Giurgiu, în cadrul proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!ˮ.

În continuare, s-a derulat programul cultural-artistic şi caritabil ˮLA MULŢI ANI, TUTUROR FEMEILOR!”,  la care au participat  elevi de la Liceul Tehnologic ˮIon Barbuˮ din Giurgiu, coordonați : prof.  Elena Ciobănoiu, prof. de înv. primar Loredana Diaconu și înv. Cristina Popescu.

Alături de ele au mai fost prezente  doamnele Marioara Nedea și Dunia Pălăngeanu (președinta Cenaclului Literar ˮLuceafărulˮ din Giurgiu), care au delectat asistența cu o serie de poezii din creația lor literară.

La finalul programului cultural-artistic şi caritabil  prof. univ. dr. Mariana Iancu a dăruit pungi cu cadouri (seturi cu eșarfe și oglinzi/portmonee, mărțișoare-brățări şi cărţi de vizită) doamnelor, domnişoarelor și celorlați participanți la eveniment ,  după care toţi cei prezenţi au  primit  bomboane de ciocolată…

Evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII 2023ˮ a căutat în același timp să identifice – așa cum ne declara prof univ. Iancu Mariana, o serie de probleme sociale ale femeilor, în vederea semnalării lor la instituțiile abilitate ale statului, spre rezolvare…

Președinta Asociației a dorit în același timp ca prin intermediul cotidianului nostru să transmită un sincer LA MULŢI ANI, tuturor  FEMEILOR, din Municipiul și județul Giurgiu cu ocazia Zilei de 8 Martie!

(Jurnal)