AcasăActualitateASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a donat cărți unor școli...

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a donat cărți unor școli din municipiu, cu scopul premierii elevilor giurgiuveni merituoși!

 ASOCIAȚIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA prin  președinta Asociației, prof. univ. dr. Mariana Iancu, a donat cărți instituțiilor de învățământ partenere din Giurgiu, respectiv, Liceului Teoretic ˮNicolae Cartojanˮ, Liceului Tehnologic ˮIon Barbuˮ și Școlii Gimnaziale ˮSfinții Martiri Brâncoveniˮ.

Cărțile donate sunt de beletristrică, din bibliografia școlară recomandată, opere ale unor mari scriitori români ( Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Liviu Rebreanu, Ioan Slavici, Vasile Alecsandri, George Bacovia, George Călinescu), precum și ale unor autori străini (Homer, Mark Twain etc.)

Cele 120 de cărți au fost donate în vederea premierii elevilor merituoși la serbarea de sfârșit de an școlar 2023-2024, în cadrul proiectului ˮȘANSE PENTRU VIITORˮ din Programul Socio-Educațional pentru Copii și Tineret al ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, pentru anul 2024.

În cadrul proiectului ˮȘANSE PENTRU VIITORˮ, au fost identificate numeroase probleme ale învățământului, în cadrul parteneriatelor, dar mai ales în urma discuțiilor cu unii părinți de elevi giurgiuveni, care sunt membri și voluntari ai ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, în întâlnirile tematice ale Asociației.

                     Unele dintre aceste probleme sunt:

  • ,dezinteresul autorităților locale pentru elevii merituoși, care nu au catadicsit să achiziționeze și să trimită cărți în școli pentru premierea elevilor și nici nu au susținut financiar un astfel de demers de achiziționare de cărți pentru premiere

  • dezinteresul autorităților pentru dotarea materială a școlilor, a bibliotecilor, care de mulți ani nu au mai primit cărți pentru acordarea lor elevilor spre împrumut;

  • lipsa susținerii financiare prin plata transportului elevilor defavorizați social care fac naveta din comunele județului Giurgiu la unitățile de învățământ din municipiul Giurgiu.

De asemenea, unii părinți sunt nemulțumiți de comasările de școli și desființarea școlilor, copiii lor fiind obligați să învețe înghesuiți în alte școli, în mai multe schimburi, deși randamentul școlar cel mai bun este în programul de dimineață.

Totodată economiile la bugetul de stat sunt infime cu aceste comasări de școli și desființări de școli, în schimb, împiedică elevii să beneficieze de condiții mai bune de studiu.

Președintele ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. Mariana Iancu. face apel la instituțiile abilitate ale statului să susțină Educația, să asigure accesul egal la educație, să susțină copiii și tinerii merituoși, dar și să-i sprijine pe cei defavorizați social! Totodată, Iancu Mariana îi felicită pe toți elevii premianți și le urează vacanță plăcută și un parcurs școlar în viitor cel puțin la fel de strălucit ca cel prezent!

                           ASOCIAṬIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

VREMEA

Giurgiu
cer senin
34.2 ° C
34.2 °
34.2 °
23 %
1.7kmh
10 %
mie
33 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
31 °
Dum
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com