Înaintea începerii noului an şcolar, sâmbătă, 8 septembrie 2018, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu, pe platoul din faţa sediului asociaţiei de pe bulevardul Bucureşti din Giurgiu, a donat ghiozdane şi rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie, cutii cu culori, truse de geometrie, pixuri şi creioane la 15 copii nevoiaşi, defavorizaţi social, cu risc de abandon şcolar.

Aceste donaţii se înscriu în cadrul proiectului “NU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al asociaţiei pentru anul 2018. Totodată, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prin prof. univ. dr. Mariana Iancu, s-a alăturat Campaniei caritabile de donaţii de ghiozdane a Lic. Tehnologic ,,ION BARBU’’ din Giurgiu, cu care asociaţia este în parteneriat, campanie denumită ,,Gesturile mici fac oamenii mari!ˮ.

De asemenea, în cadrul proiectului ,,NU ABANDONAŢI ŞCOALA!’’, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare a lor cu privire la importanţa educaţiei în viaţa lor viitoare, convorbiri de consiliere psihopedagogică, elevii fiind îndemnaţi să frecventeze cursurile şcolare şi să nu abandoneze şcoala.

Toţi copiii participanţi au completat câte un test de aptitudini profesionale, rezultatele evaluării lor fiind discutate cu fiecare elev în parte de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, contribuindu-se prin administrarea lor la reducarea riscului de abandon şcolar, la consilierea şi orientarea lor şcolar-profesională. Toate acţiunile s-au desfăşurat pentru a se veni în sprijinul unor copii nevoiaşi, proveniţi din grupuri sociale defavorizate, de familii sărace, cu mai mulţi copii, de etnie romă.

Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de unii membri ai asociaţiei, dar şi de voluntari de la şcolile partenere din municipiul GIURGIU şi le mulţumim pe această cale, copiii respectivi fiind elevi defavorizaţi social de la Liceul Tehnologic “ION BARBU”, Şcoala ,,SFÂNTUL GHEORGHE’’, Liceul Teoretic ,,TUDOR VIANU’’ şi Col. Naţ. ,,ION MAIORESCU’’ din Giurgiu.

În cadrul activităţii de proiect din 8 septembrie 2018, adulţii prezenţi, părinţi şi profesori, au completat o fişă de agendă publică pentru identificarea unor probleme sociale şi comunitare ale lor, în vederea semnalării acestora la instituţiile abilitate ale statului, una dintre probleme fiind şi cea a şcolilor insuficient sprijinite de autorităţi în pregătirea pentru începerea anului şcolar.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU face apel la instituţiile abilitate ale statului să sprijine învăţământul, să asigure fondurile necesare pregătirii şcolilor pentru începerea noului an şcolar în bune condiţii, dar şi pentru susţinerea elevilor defavorizaţi social, astfel încât să se contribuie la prevenirea şi combaterea abandonului şcolar în Giurgiu.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA le urează tuturor elevilor un an şcolar cu succese şi reuşite la examenele naţionale, cu bucuria notelor mari şi o foarte bună pregătire pentru viaţă, iar cadrelor didactice, un an şcolar plin de satisfacţii profesionale, multă sănătate, bucurii şi putere de muncă!