Aseară, Olanda – Austria 2-0! ”Portocala mecanică” e în „optimi”! Care este gestul celebru al lui Depay când marchează un gol… (video)

0
71

Joi seară, în meciul Olanda-Austria, declarat derby-ul grupei C, din cadrul EURO 2020, olandezii au început în forță și s-au aruncat în atac încă din primul minut al meciului.

Graba lor a fost de bun augur căci  au obținut un penalty încă din  minutul 9, după o greșeală a celui mai scump jucător din lotul austriac, David Alaba (55 de milioane de euro!).

 

Memphis Depay a transformat fără emoții lovitura de la punctul cu var, făcând către camerele tv gestul care e imitat astăzi de toți suporterii săi…Până la pauză  Depay a mai ratat două ocazii mari, dintre care una cu poarta goală, din 6 metri, cu un șut care a înălțat un ”zmeu” spre văzduhul stadionului.

„Portocala mecanică” a făcut 2-0 în minutul 67, prin Dumfries. În timp ce Austria, care n-a avut niciun șut pe poartă, a avut singura mare ocazie și singura abia în minutul 71, când lovitura de cap a lui Kalajdzic a fost deviată aproape de Wijnal, iar olandezul a fost la un pas de autogol.

Până acum, 3 naționale s-au calificat matematic în „optimi” la Euro 2020: Italia, Belgia și Olanda.

În meciul Olandei cu Austria, un suporter al portocalei mecanice a fost surprins de camere imitându-i gestul – celebru de acum – al  lui Memphis Depay, cu degetele în urechi. Un gest aparent caraghios și totuși simpatic care a prins la susținătorii echipei Olandei, gest pe care acesta îl face de fiecare dată când marchează un gol.

(Jurnal)