Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean marocan, în vârstă de 18 ani, care a călătorit ascuns sub remorca unui autocamion. Tânărul intenționa să ajungă ilegal în Germania.

„În data de 10.03.2022, în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare in ţară, un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier.

În timpul efectuării controlului fizic asupra autocamionului, colegii noștri au observat o persoana de sex masculin, ieșind de sub semiremorca mijlocului de transport.

În acest context, polițiștii au procedat la interceptarea și legitimarea persoanei în cauză, stabilind că bărbatul este cetățean marocan, în vârstă de 18 ani.

Acesta  a declarat polițiștilor de frontieră faptul că intenționa să ajungă în Germania și a călătorit ascuns într-un spațiu de depozitare, poziționat sub semiremorca unui TIR, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect.

Conform protocolului româno-bulgar, tânărul marocan a fost preluat de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, inspectorul principal de poliție, Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)