Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control specific efectuat asupra unui autocar, 56 de articole de încălțăminte tip sport care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit într-un spațiu amenajat pentru odihna șoferului, 56 perechi de încălțăminte tip sport, inscripționate cu însemnele unei mărci cunoscute, care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 47 de ani. Acesta a declarat autorităților faptul că intenționa să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 14.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și introduse în Camera de Corpuri Delicte din cadrul S.T.P.F. Giurgiu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări  față de cetățeanul turc, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând ca la finalizare să fie propuse măsuri legale prin unitatea de parchet” informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu).

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)