Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat patru cetățeni turci care au încercat să introducă ilegal în țară aproximativ 6.800 articole textile și de încălțăminte, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 26.01.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

În urma verificărilor amănunțite efectuate asupra a patru autocare, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentele destinate bagajelor cantitatea totală de 6.783 articole textile și de încălțăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să comercializeze bunurile şi nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 712.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.