Aproximativ 1500 de bunuri, descoperite în bagajele unui român, de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni

0
220

În data de  27 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectat pentru control un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia-România.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra autocarului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, cantitatea totală de 1.478 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparţineau unui cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, pasager în autocar. Persoana a declarat că a cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa şi că nu deţine documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 196.300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

(Jurnal)