Aproape trei sute de persoane, în izolare la domiciliu în municipiul Giurgiu

0
249

Conform informațiilor primite de la Direcția de Asistență Socială Giurgiu, la acest moment, pe raza municipiului, circa trei sute de persoane se află în izolare la domiciliu. 

De la începutul pandemiei, din 28 februarie (când am înregistrat primul izolat la domiciliu) am avut, până acum peste 500 de persoane aflate în această situație. După cum știți, după 14 zile, unii au ieșit deja, astfel că, la această dată (n.r. – 2 aprilie) avem în izolare la domiciliu 284 de locuitori ai municipiului”, au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, surse din cadrul DAS Giurgiu. 

Pentru fiecare persoană din municipiu aflată în izolare la domiciliu, Primăria municipiului Giurgiu a alocat, prin hotărâre de consiliu, suma de 17 lei zilnic pentru hrana acestora, pachetele fiind alocate o singură dată, în alimente de primă necesitate, în cuantum de 238 lei pentru fiecare persoană. 

Conform acelorași surse, la Centrul pentru primire în regim de urgență de la Giurgiu Nord sunt internate un număr de 9 persoane, toate oameni fără adăpost, cărora le-au fost făcute toate testele necesare. 

(Jurnal)