Tot mai mulți giurgiuveni își manifestă interesul cu privire la posibilitatea de a primi apă caldă în sistem centralizat, de la Uzina Termoelectrica Production Giurgiu, renunțând, astfel, la bătrânul boiler electric.

Conform unei discuții purtate cu directorul UTP Giurgiu, ing. Sorin Cepraga, momentan furnizarea de apă caldă a fost sistată, pentru efectuarea unor racorduri la noua centrală de la Nord, a cărei recepție a fost făcută de curând.

„Lucrăm la efectuarea de racorduri, pe noul sistem, astfel că, preț de câteva zile, nu vom putea furniza apa caldă menajeră. Am înștiințat consumatorii asupra acestui aspect, și, odată cu noua racordare, serviciile vor fi reluate. Acest lucru sper să se întâmple în jurul datei de 20 septembrie”, mai preciza Sorin Cepraga.

De la debutul programului de racordare al consumatorilor giurgiuveni la sistemul de apă caldă furnizată de către SC Uzina Termoelectrica Production Giurgiu, au fost racordate un număr de 27 de scări de bloc, ceea ce înseamnă aproximativ 200 de apartamente.

„Sunt optimist în ceea ce privește acest serviciu oferit giurgiuvenilor, întrucât prețul unui metru cub de apă caldă menajeră oferită prin sistemul nostru este de până în 10 lei, în timp ce costurile pentru obținerea aceleiași cantități de apă caldă la boilerul electric pot să fie aproape duble. Sper ca efectul „bulgărelui de zăpadă” să se producă și în ceea ce privește racordările giurgiuvenilor la rețeaua de apă caldă furnizată de noi, adică numărul solicitărilor să crească, pe măsură ce tot mai mulți vor constata beneficiile furnizării de către SC Uzina Termoelectrica Production Giurgiu a apei calde”, a mai afirmat directorul Cepraga.

(Jurnal)