Apel lansat de elevii din Colegiul Național „Ion Maiorescu”: „Și elevii din Giurgiu au dreptul la burse!”

0
438

Recent, în mass media s-a lansat un zvon conform căruia o parte a burselor elevilor ar urma să fie sistate. În speță, scandalul a pornit la Primăria Sectorului 2 unde, la rectificarea bugetară, un ales local USR – PLUS a cerut, nici mai mult, nici mai puțin, decât să fie anulate bursele de merit pentru ca acele sume de bani să fie redistribuite către bursele sociale. „Elevii trebuie să învețe de mici ce este solidaritatea socială”, și-a explicat gestul alesul local.

Asemenea vești nu au rămas fără ecou, elevii Colegiului Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu inițiind, în aceste zile, o petiție pentru aprobarea de burse pentru elevii giurgiuveni.

Iată, mai jos, textul integral al petiției:

„Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, “Elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanță, de burse de merit, de burse de studiu și de burse de ajutor social.”. Din păcate, timp de mulți ani, elevii giurgiuveni au fost privați de acest drept, de aceea, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național ,,Ion Maiorescu” Giurgiu și Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu solicită Consiliului Local Giurgiu și Primăriei Municipiului Giurgiu respectarea drepturilor elevilor, prin acordarea de burse școlare în cuantumuri decente.

Educația tinerilor atârnă de un fir de ață. Mai ales acum, când motivația tuturor este în scădere exponențială, elevilor le trebuie o formă de recompensare pentru a fi stimulați să își dea silința de a studia și de a face performanță atât pentru ei, cât și pentru orașul nostru. Bursele școlare acordate într-un cuantum decent vor putea schimba această situație radical, aducând îmbunătățiri considerabile stării actuale a învățământului giurgiuvean.

În curând, Consiliul Local va hotărî cuantumul destinat burselor școlare. În acest sens, reprezentanții elevilor giurgiuveni lansează o petiție adresată Consiliului Local Giurgiu și Primăriei Municipiului Giurgiu, prin care solicită burse școlare în cuantumuri satisfăcătoare pentru elevii orașului Giurgiu. Orice locuitor al municipiului Giurgiu este invitat să își arate susținerea făță de educația giurgiuveană și față de elevii giurgiuveni, prin semnarea următoarei petiții: https://campaniamea.declic.ro/petitions/si-elevii-din-giurgiu-au-dreptul-la-burse-scolare

De asemenea, dacă susții această cauză și vrei să ajuți la strângerea cât mai multor semnături pentru bursele școlare, îți poți actualiza poza de copertă de pe contul de Facebook, punând imaginea și descrierea pe care le găsești în următorul link:

https://drive.google.com/folderview?id=10nCBm3f3CVS2Wn-3ewubjv54_G71hWKT

 (Jurnal)