Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu face un apel disperat la populaţie pentru donarea de sânge, stocurile fiind pe terminate, iar necesarul de sânge pentru Spitalul Judeţean nemaiputând fi asigurat.

„Stocurile sunt minime la toate grupele sanguine!

Intervențiile chirurgicale, afecțiunile oncologice nu iau vacanță.

Este nevoie de sânge pentru pacienții din spitale”, este apelul adresat de medicii și asistenții Spitalului Județean Giurgiu.

Cei care doresc să doneze sânge trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu situat în Șoseaua Alexandriei, numărul 7-9 (Policlinica), etajul 2, de luni până vineri, în intervalul orar 07:30-13:30.

Pot dona persoanele sănătoase, cu vârsta între 18 și 60 de ani, cu greutate peste 60 Kg, care nu sunt supuse nici unui tratament, chiar și pentru o afecțiune banală și tranzitorie. Se poate dona o dată la 72 de zile.

Înainte de donare se recomandă somn de 7-8 ore și un mic dejun format din proteine și glucide, puține grăsimi și lichide dulci: ceai, cafea, sucuri naturale.

Sub nici o formă nu trebuie să se fumeze înainte și după donare și să se consume alcool în dimineața donării și cu o seară înainte. Cafeaua este recomandată mai ales persoanelor care au în mod frecvent tensiunea arterială mică. După donare se recomandă două, trei ore de odihnă.

Așa arată din păcate sala de așteptare a Centrului de Transfuzie Sanguină din Giurgiu în aceste zile. GOALĂ…

(Ana Magheru)