Un proiect legislativ a fost pus recent în dezbatere publică de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), scrie avocatnet.ro.

La noul număr de urgență, respectiv 114, se vor transmite automat date de localizare a telefonului mobil. Măsusa face parte dintr-un proiect de OUG.

Noul număr de urgență va recepționa de la telefonul unei persoane mesaje ce conțin informații de localizare a respectivului terminal telefonic. Mesajele se vor trimite automat către numărul unic 114, fără ca deținătorul telefonului să fie nevoit să facă ceva, iar costurile legate de transmiterea acestor mesaje vor fi suportate de către operatorii de telefonie mobilă, nu de proprietarul telefonului, mai notează sursa citată.  Informațiile de localizare vor fi date prin latitudine și longitudine.

În prezent, pe lângă numărul unic de urgență 112, în țara noastră funcționează și numărul unic 113, număr la care se persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire pot transmite mesaje text (SMS) serviciilor de urgență.

Noul număr de urgență, 114, va putea fi apelat după ce va fi dată OUG și va fi publicată în Monitorul Oficial. 

(Jurnal)