Ansamblul de străzi din Zona II intră, în sfârşit, în modernizare

0
409

După o aşteptare destul de lungă, şi locuitorii din Zona II Ramadan (sectorul cuprins între strada Oltului spre şoseaua Bălănoaiei) vor putea spune că nu mai locuiesc la capătul lumii. În prezenţa jurnaliştilor aflaţi la conferinţa de presă a primarului Nicolae Barbu de miercuri, 18 iulie, acesta a semnat contractul de atribuire a lucrărilor de asfaltare pentru zona amintită.

După cum preciza primarul Barbu, în momentul semnării contractului, faptul că cei care au câştigat licitaţia pentru executarea lucrărilor sunt o firmă giurgiuveană (Ceramica Impex SRL), nu trebuie decât să oblige la calitate şi seriozitate. Totodată, edilul municipiului i-a amintit executantului că va trebui să conlucreze îndeaproape cu firmele care execută lucrările de aducţiune de gaze – WIROM, în cazul nostru, şi cu cea care va executa lucrările de canalizare pluvială pe străzile pe care aceasta nu există.

„Ştim care sunt străzile care necesită canalizare pluvială, dar în zilele următoare, până la sfârşitul acestei săptămâni, voi merge din nou în zonă, pentru a sta de vorbă cu cetăţenii. Aceasta este cea mai eficientă metodă de a afla direct de la sursă care sunt problemele şi istoricul lor. Ca şi până acum, vom centraliza fiecare problemă şi, în funcţie de acestea, vom stabili şi priorităţile pe fiecare grup de străzi în parte.

Conform informaţiilor primite de la Primăria Municipiului Giurgiu, cele 13 străzi din zona II care necesită canalizare pluvială, sunt: Str. Miron Costin, Fdt. Bradului, Str. Păstorului, Uliţa Rarău, Uliţa Lupeni, Şos. Bălănoaiei, Str. Pictor Grigorescu, Intr. Dâmboviţei, Str. Dâmboviţei, Intr. Videle, Uliţa Vidra, Uliţa Cărămidarii Noi şi Uliţa Ciocârliei.

Costul integral al lucrărilor de asfaltare în Zona II este suportat de bugetul municipalităţii, existând, la acest moment în bugetul local, sumele necesare pentru plata lucrărilor.

(Jurnal)