Acasă Actualitate ANPC a aflat numele furnizorilor de energie și gaze care au emis facturi fără compensare si plafonare

ANPC a aflat numele furnizorilor de energie și gaze care au emis facturi fără compensare si plafonare

0
ANPC a aflat numele furnizorilor de energie și gaze care au emis facturi fără compensare si plafonare

În plin scandal al facturilor uriașe la energie electrică și gaze naturale, Protecția Consumatorilor a început controalele la 37 de furnizori de energie electrică și gaze naturale.

Aceștia au fost controlați de ANPC în ultima săptămână, doi operatori emițând facturi pe luna noiembrie fără a aplica plafonarea sau compensarea preturilor.

Practic, aceștia au emis facturile fără a ține cont de legile în vigoare și care prevăd aceste măsuri ca formă de sprijin pentru a diminua impactul scumpirilor resimțite de populație și de companii.

Potrivit oficialului ANPC, cei doi mari furnizori și-ar fi justificat acțiunea pe motiv că au întârziat normele de aplicare a legii.

Până în momentul de față au fost controlați 37 de operatori economici, cu unul sau mai multe puncte de lucru în toată țara, unde au fost depistate câteva neconcordanțe în ceea ce privește Legea 259 de compensare și plafonare a prețurilor. Controalele vor continua în perioada următoare și se vor intensifica în toată țara, la absolut toți operatorii economici furnizori de energie electrică și gaze, a mai spus oficialul.

Președintele ANPC a spus că se vor lua sancțiuni și măsuri ce pot ajunge până la amenzi de 50.000 de lei.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °