Angajaţii din România vor avea acces online la istoricul muncii lor

0
226

Angajații din România vor avea acces online la datele proprii din Registrul de evidență a salariaților (REVISAL) și vor putea vedea, oricând, informațiile privind contractele de muncă și vechimea, dar și dacă angajatorii le-au plătit contribuțiile către stat, potrivit unui proiect de lege al USR.

Proiectul de lege adoptat miercuri, 20 aprilie, de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, modifică și completează art. 34 din Codul muncii (Legea nr. 53/2003).

În Registrul de evidență a salariaților vor fi incluse, de acum înainte, și informații despre nivelul și specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcții pentru care sunt obligatorii anumite calificări.

Pe de altă parte, Revisal va fi accesibil online pentru salariați și foști salariați, în privința datelor care îi privesc. Informațiile din Registrul vor putea fi vizualizate, descărcate și tipărite, fiind totodată posibilă generarea online și descărcarea unui extras din Registru.

Un lucru foarte important este acela că vechimea în muncă și/sau în specialitate va putea fi dovedită și cu extrasul generat online, document cu putere juridică.

(Jurnal)