Un raport al Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Giurgiu relevă faptul că, în cursul anului 2017, 34 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost cercetaţi, în calitate de suspecţi sau inculpaţi în diverse dosare penale.

Concret, activitatea de combatere a faptelor de corupţie, se precizeează în bilanţul SJA, a constat în efectuarea de cercetări şi înaintarea către Parchet a unui număr de 40 de dosare penale, din care 15 iniţiate din autosesizare, iar alte 25 fiind primite de la diferite structuri de parchet.

Din totalul lucrărilor şi dosarelor soluţionate şi înaintate unităţilor competente de parchet, în şase dosare penale s-au întocmit rechizitorii, iar în cursul perioadei de referinţă s-au realizat două activităţi de prindere în flagrant. Pe parcursul activităţilor procedurale derulate, au fost efectuate cercetări cu privire la 23 de suspecţi (din care 8 personale MAI cu funcţie de conducere şi şapte cu funcţie de execuţie), şi 19 inculpaţi (un angajat MAI cu funcţie de conducere şi 18 cu funcţie de execuţie).

De asemenea, în baza delegărilor dispuse de procurorii de caz, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat acte procedurale şi au participat la instrumentarea unor dosare sub directa coordonare a procurorilor de caz din Direcţia Naţională Anticorupţie, D.I.I.C.O.T. –structura locală, precum şi structurile teritoriale de Parchet.