În materialul publicat cu puțin timp în urmă, directorul instituției, Ilie Vasile ne vorbea despre Cadrul general al Programului de Înregistrare Sistematică în vederea înscrierii imobilelor din întreg județul, în Cartea Funciară.

Domnia sa se plângea, așa cum sugerează și titlul acestui articol, că ANCPI întâmpină mari dificultăți în realizarea Cadastrului general din județul nostru.  După ce în ediția trecută am prezentat două din cele 4 modalități de finanțare a acestor lucrări,  de data aceasta vă vom expune celelalte două modalități.

În cadrul Finanțării 3 – au fost eligibile 46 de UAT-uri (Unități Administrative Teritoriale- n.red) din cele 54 existente. S-au semnat 42 de contracte de finanțare din care s-au încheiat  29 de contracte de prestări servicii. Această finanțare 3 are o valoare totală de 1.791.553 de lei pentru un număr de 30.048 de imobile în suprafață de 17.161 ha, cuprinzând 127 de ha. Directorul Ilie Vasile ne preciza faptul că toate contractele de prestări servicii se vor finaliza la 31 octombrie 2019.

În ceea ce privește Finanțarea 4, solicitarea a fost făcută de un număr de 13 UAT-uri, din care doar 10 au semnat contracte de finanțare. Contracte de prestări servicii încă nu s-au încheiat – spunea Ilie Vasile, precizând că data limită este de 60 de zile de la data semnării documentului de finanțare, în jurul datelor de 4-5 noiembrie 2018. În cazul în care aceste contracte nu se vor încheia, ele vor fi reziliate.

Directorul ANCPI Giurgiu a dorit să mai menționeze faptul că moștenirile de imobile pe acest cadastru general  sunt suportate tot din fondul ANCPI, o informație extrem de prețioasă mai ales pentru locuitorii satelor.

(Tincu Florian)