Am trăit s-o văd și pe asta! Nuțu Cămătaru, a dat autografe fanilor (?), pe prima sa carte:  „Viaţa lui Nuţu Cămătaru. Dresor de lei şi de fraieri”!

0
855

 

Miercuri, 24 noiembrie, în timp ce Poliția română împreună cu DIICOT, destructurau una din cele mai mari rețele de proxeneți și infractori, ridicându-i cu duba, unul dintre cei mai celebri intelopi ai României, Nuțu Cămătaru, dădea autografe pe cartea scrisă de un actoraș, despre viața sa tumultosă. Pentru că nimic nu e întâmplător în lumea asta!

Iată ce-am ajuns!…Să ne înghesuim să primim o semnătură pe o carte în care sunt îngrămădite,  toate atrocitățile , murdăriile, păcatele grele ale unui individ care tocmai a ieșit din pușcărie,  după 18 ani de ”pârnaie”, ca să folosim limbajul academic din lumea acestuia…

După ce toți politicienii și afaceriștii veroși au scris cărți pentru a-și micșora perioada de detenție, iată că acum a venit rândul interlopilor, mardeiașilor, infractorilor să devină scriitori, staruri media.

Cartea, scrisă de un actoraș de duzină, care până ieri se rupea în figuri prin barurile de fițe din Dorobanți și  pentru care s-au bătut multe femei frumoase ( nu ca să guste din celebritatea sa mondenă, ci pentru a-l tapa de bani ), a devenit repede o atracție pentru mass media.

În consecință „Viaţa lui Nuţu Cămătaru. Dresor de lei şi de fraieri”, să nu ne mire dacă ,  în scurtă vreme, va deveni un best seller în lumea editorială.

E ca și cum Jean Valjean ar  fi considerat, de mâine, un erou al clasicismului universal și  asta  pentru că cineva a știut să-i însăileze, într-o carte, toate nenorocirile pe care le-a săvârșit Nuțu, de-a lungul vieții sale.

După cum mărturisea celor prezenți la lansarea cărții, Nuțu nu este deloc un exemplu de urmat, de nimeni, pentru nimic în lume! Însuși titlul cărții, a fost  dat la modul peiorativ, evident  ca o aluzie la adresa celor cu care a intrat în contact:  ”(…) Dresor de lei şi de fraieri”!

Când spune  ”fraieri” probabil se gândește la toți cei care s-au lăsat aburiți de el…Și lista este lungă, vizând politicieni cu notorietate, precum Adrian Năstase, Adriean Videanu, Gabriel Oprea sau Liviu Dragnea, personaje ce apar în paginile cărții și care nu cred că  se simt deloc onorate  de alăturarea lor cu acest individ atât de controversat.

Declarația lui Nuțu  privind solicitarea fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, de a-i fi gardă de corp în pușcărie, după încarcerarea sa,  confirmă, nolens-volens,  lucrurile mai puțin ortodoxe ce se petrec astăzi în sistemul penitenciarelor din România.

Una peste alta, am trăit s-o văd și p’asta! Ce poate fi mai inedit decât să privești  lumea cum se bulucește pentru a primi o semnătură de la acest Hannibal Lecter de România, care jură că acum trăiește din afaceri curate și că tocmai va vinde un cal, din herghelia sa, cu 50.000 de euro!

Nuțu mai spunea că pe lângă leii din cuștile proprietății sale și cei din conturi, acestea sunt ( alături de femeile din viața sa),  singurele ”animale” preferate.  Proaspătul nuvelist anunța totodată un lucru mai puțin cunoscut, faptul că deține  singurul club de echitație din Capitală.

Interesantă este și declarația  legată de imaginea lui: ”Mie nu-mi trebuie promovare pentru că-s născut, crescut, aici în București, credeți-mă că mă cunosc și pietrele de pe stradă”.

Oare câte din pietrele astea or fi spart capul celor pe care nu i-ai agreat, Nuțule!?

Mai trebuie precizat că Nuţu Cămătaru a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni cu violenţă. În prima sa conferinţă de presă ( care sperăm să fie și ultima!) Nuțu a mai vorbit celor prezenți – în rândul cărora nu i-a văzut nimeni nici pe Gabriel Liiceanu și nici pe Andrei Pleșu – despre legăturile sale amoroase, despre afaceri, soţie, prieteni şi evident despre momentele petrecute în puşcărie.

(Florian Tincu)