Alexandru VLADU: ” Romii nu au votat ceea ce au declarat!”

1
422

vladu-820x410

Prezent în cadrul conferinței de presă organizată de ALDE Giurgiu vineri, 10 iunie, președintele Organizației Municipale a partidului, Alexandru Vladu, a încercat să explice cauzele care au condus la clasarea formațiunii pe care o reprezintă doar pe locul 3, în urma alegerilor locale din 5 iunie.

 Nu a fost 100% vina noastră… Problema a fost că electoratul giurgiuvean, în special tinerii, nu au ieșit la vot. De ce nu am reușit să-i convingem să facă acest lucru? Pentru că au o ”lehamite” față de politică în general, nu față de o persoană. De aceea, în continuare, trebuie să gândim foarte clar cum să-i influențăm pe tineri să voteze. Nu neapărat ALDE, dar  cu atât mai mult cu cât ne dorim să voteze ALDE – a spus Vladu.

Referindu-se la susținerea pe care romii au declarat ”cu surle și trâmbițe” că i-o vor oferi acestuia, Alexandru Vladu a precizat: Romii nu au votat ceea ce au declarat. Rezultatele pe fiecare secție de votare demonstrează acest lucru. Nu mă așteptam, să fiu sincer, la o astfel de atitudine, dar vă mai spun un singur lucru : sunt foarte mulțumit de mine, de campania pe care am derulat-o alături de colegii mei și dacă ar fi să o iau de la capăt, aș proceda la fel.

În concluzie,  Alexandru Vladu întărește constatarea pe care jurnaliștii noștri au exprimat-o de nenumărate rânduri că nu poți avea încredere niciodată în promisiunile  reprezentanților etniei rome. Lipsa de corectitudine a acestora provine probabil și din faptul că cei care îi reprezintă sunt mult prea siguri că numărul lor în municipiu și județul Giurgiu crează o stare permanentă de presiune pentru polticieni și administrația locală în general și că în acest context pot negocia și obține orice. Nu o dată Asociațiile de romi de pe plan local au primit sume importante pentru dezvoltarea  unor proiecte  sociale ce n-au fost niciodată începute, fără ca cineva să-i întrebe pe gestionarii acestora  ce s-a întâmplat cu acești bani proveniți din efortul colectiv al cetățenilor. Probabil că rezultatul acestor alegeri îi vor convinge în primul rând pe politicieni să fie extrem de  atenți și de riguroși atunci când li se solicită bani de la bugetul  local. 

(Teodora Nicolau & Florian TINCU)

 

1 COMENTARIU