Alexandru Andrei: „Opt unități școlare din județul Giurgiu sunt incluse, în noul an școlar, în programul-pilot privind suplimentul alimentar”

0
253

Deputatul liberal de Giurgiu, Alexandru Andrei anunța pe pagina sa de socializare despre faptul că opt unități școlare din județul Giurgiu au fost incluse, în noul an școlar, în programul-pilot privind suplimentul alimentar.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a aprobat lista celor 300 de școli și licee în care se implementează programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.

Pe această listă figurează șapte școli și un liceu din județul Giurgiu (școlile din Stănești, Bolinti Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști și Schitu și Liceul ”Udriște Năsturel”, din Hotarele), numărul total al elevilor ce vor beneficia de acest program ajungând la 3.651, mai mult decât dublu comparativ cu anul școlar trecut – 1.333.

La nivel național, a fost dublat numărul de unități de învățământ (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Prin acest program, Guvernul își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă”, informează deputatul giurgiuvean, Alexandru Andrei.

(Jurnal)