Ministerul Educației a publicat zilele trecute rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022.

Astfel, conform datelor centralizate de Ministerul Educației, rata de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 70,08% (72,9% în 2021), iar 137 candidați au obținut nota 10 (187 în 2021).

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 5.136 de candidați cu medii între 8 și 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Printre cei 137 de candidați care au obținut media 10 se numără și o tânără profesoară de educație socială care predă la Școala Gimnazială nr. 2, „Mircea cel Bătrân” din municipiul Giurgiu.

Tânăra ne numește Alexandra Minciu și este de doi ani de zile suplinitor calificat, predând atât elevilor de la Școala „Mircea cel Bătrân”, dar și la Școala Generală nr. 8 din municipiu.

Conform spuselor directoarei Marilena Cocean, aceasta este „un cadru didactic competent, capabilă să predea elevilor, foarte iubită și apreciată de către aceștia, un bun exemplu pentru cei care doresc să urmeze un liceu vocațional pedagogic și care se implică intens în toate activitățile didactice desfășurate de către școala noastră”.

Directoarea mai spunea că este foarte mândră de rezultatele Alexandrei, mai ales că aceasta a ales ca cele două inspecții de specialitate să le susțină cu elevii unei școli care, din păcate, nu se află pentru mulți părinți giurgiuveni în topul alegerilor pentru copiii lor.

Am aflat despre Alexandra că a urmat cursurile Facultății de Litere a Universității București pe care a absolvit-o în anul 2019, ca apoi să-și continue studiile univesitare la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, absolvind de curând și această a doua facultate.

O felicităm și noi pe tânăra și ambițioasa Alexandra, dorindu-i mult succes în continuare în cariera de dascăl.

(Ana Magheru)