133 de parfumuri descoperite la P.T.F Giurgiu, în autocarul condus de un cetățean turc

0
228

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, mai multe produse de parfumerie, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 28.07.2022, în jurul orei 23:25, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, care efectua transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, printre  bagaje, mai mulți saci din plastic care conțineau 133 produse de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite  aparțin unui  cetățean turc, în vârstă de 36 de ani, pasager al autocarului.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, estimate la o valoare de 40.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoana în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)