Poliţia Română trage un semnal de alarmă. Metoda Accidentul, escrocheria care a lăsat mii de români fără toţi banii din casă, a revenit în forţă.

De această dată, şarlatanii sunt şi mai convingători pentru că joacă rolul unor poliţişti. Sub pretextul că ajută la prinderea unor infractori care au dat sute de ţepe, victimele sunt convinse prin telefon – de falşi oameni ai legii – să îşi dea toate economiile unor străini.

Noua înşelătorie – inspirată din „metoda accidentul” – a apărut de mai puţin de o lună. Poliţiştii spun că în fiecare săptămână cel puţin zece victime au căzut în această capcană. Oamenii au pierdut între 10.000 şi 30.000 de lei.

Doar anul acesta, poliţiştii au destructurat 12 reţele de crimă organizată care au câştigat peste patru milioane de lei prin vechea metodă accidentul. Liderii reţelei – deşi erau în închisoare – aveau acces la telefoane mobile, pentru a-şi coordona atacurile.

Poliţiştii le recomandă românilor să sune imediat la 112 în cazul în care sunt contactaţi de persoane care se recomandă a fi poliţişti. Deşi nu au nici uniformă, nici legitimaţie. 

(Jurnal)