În România , una din patru femei a fãcut cel puţin un avort. Din pãcate, una din zece românce care apeleazã la o întrerupere de sarcinã e minorã! Iar asta ne plaseazã pe primul loc la avorturi în topul ţãrilor Uniunii Europene.

Şi mai îngrijorãtor însã, este faptul cã majoritatea mamelor ce ajung sã depunã o cerere pentru întreruperea sarcinii sunt mame minore. Este incredibil faptul cã peste 600 de minore între 10 şi 17 ani sunt aduse în spitalele din România pentru a naşte an de an. Lipsa de educaţie, condiţiile socio -economice precare, faptul cã aceste femei nu au sprijin, nu au suport, sunt alungate de multe ori din familiile lor, nu au unde sã meargã, sã ştiţi cã duc la aceastã decizie îngrozitor de dureroasã. Medicii spun cã o femeie însãrcinatã trebuie sã meargã lunar la ginecolog în prima perioadã a sarcinii. Cifrele aratã cã 30% din gravide merg la medic numai dupã primul trimestru de sarcinã. Iar şase la sutã, niciodatã în timpul sarcinii.

România a înregistrat în ultimii ani peste 9000 de naşteri ale mamelor minore. Mamele sunt pur şi simplu speriate de ceea ce ar însemna un copil sau sunt în stare de şoc dupã întâmplarea petrecutã şi nu sunt capabile sã pãstreze copilul. De cele mai multe ori, exceptând cazurile de viol, nici pãrinţii nu sunt alãturi de copiii lor în astfel de cazuri, iar asta determinã mama sã creadã cã avortul este cea mai bunã soluţie. Este total greşit! Un copil nu este doar o responsabilitate, este o bucurie, o adevãratã comoarã ce creşte şi se dezvoltã alãturi de tine.

(Jurnal)