AcasăActualitateAJOFM continuă înscrierea șomerilor în baza sa de date. Câți șomeri sunt...

AJOFM continuă înscrierea șomerilor în baza sa de date. Câți șomeri sunt înregistrați la Giurgiu

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu reamintește persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă că se pot înregistra în evidența agenției pentru a beneficia de măsuri care să le ajute să se reintegreze pe piața muncii.

Măsurile active de care poți beneficia gratuit persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt:

– medierea muncii – punerea în legatură a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu angajatorii care oferă locuri de muncă;

-informare și consiliere profesională – tehnici pentru prezentare la interviu, identificarea abilităților persoanelor care nu au loc de muncă în vederea cuprinderii la programe de formare profesională sau ucenicie;

-formare profesională.

După înregistrare.  A.J.O.F.M. Giurgiu oferă șomerilor aflați în evidență,  la încadrarea în muncă numeroase facilități, după cum urmează :

– prima de activare pentru șomerii fără drept de indemnizație de șomaj aflați în evidența  A.J.O.F.M. Giurgiu de minimum 30 zile;

 -prima de relocare – 75 % din cheltuielile ocazionate de plata chiriei și a utilităților, în cazul șomerilor care în urma angajării, într-o localitate aflată la o distanță mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu,

– prima de inserție pentru absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani;

– primele de mobilitate – prima de încadrare și prima de instalare;

-participarea la programe de ucenicie – se asigură un loc de muncă (în baza  contractului de muncă beneficiază de salariu conform legii), precum și dobândirea unei calificari;

Actele necesare pentru luarea în evidența la A.J.O.F.M. Giurgiu sunt;

– carte de identitate –copie;

– act de studii – copie;

– certificat de naștere – copie;

– certificat de căsătorie – copie;

– carnet de muncă – copie (daca este cazul);

– adeverințe eliberate de angajatori care atestă vechimea în muncă – copie (dacă este cazul);

– adeverință medical  – cu mențiunea ,,Apt de muncă’’ sau  ,,Clinic sănătos’’ ;

– dosar cu șină.              

Conform ultimelor informații, numărul total al persoanelor înregistrate în evidenţa AJOFM Giurgiu la data de 30.11.2019 a fost de 1683 persoane în cautarea unui loc de munca, dintre care 911 au fost femei.

 Valoarea ratei şomajului la nivelul judeţului Giurgiu la finele lunii NOIEMMBRIE 2019 a fost de 2.05%, înregistrând o ușoară scădere față de cea existentă la finele lunii anterioare de 2.10%, scădere datorată, în principal, ieșirii din baza de date a  agentiei a absolvenților instituțiilor de învățământ – promoția 2019.

Referitor la şomajul înregistrat pe sexe, în luna noiembrie 2019 , numărul şomerilor femei la sfârșitul lunii a fost de 911 persoane, rata șomajului feminin fiind de 2.04%, iar cea a șomajului masculin înregistrand o valoare de 2,06%.

Din totalul persoanelor aflate în evidenţa agenţiei şi anume 1683, 442 persoane (244 femei) beneficiază de indemnizaţie de şomaj (cf. Legii76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare), 1241 persoane (667 femei) sunt  persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

In ceea ce priveşte distribuţia teritorială, în luna noiembrie 2019, din numărul total de 1683 şomeri înregistraţi, 439 persoane (257 femei) persoane provin din mediul urban, reprezentând 26.08%, 1244 (654 femei) persoane provin din mediul rural, ceea ce a reprezentat 73.92 %.

Cei mai mulţi şomeri aveau peste 55 de ani (372 persoane), urmaţi de cei din grupa de vârstă intre 50 si 55 ani (354 persoane), la polul opus aflându-se persoanele cu vârsta între 25 –29 de ani (53 persoane).

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu nivel de instruire gimnazial și profesională au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM GIURGIU (41.35%). Şomerii cu studii liceale/postliceale reprezintă 27.09% din totalul şomerilor înregistraţi, cei fără studii sau cu studii primare reprezentau 28.64%, iar cei cu studii universitare 2.92 %.

                                   

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
25.7 ° C
25.7 °
25.7 °
55 %
5.5kmh
24 %
mar
34 °
mie
33 °
joi
35 °
vin
34 °
sâm
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!