Agenții de poliție giurgiuveni, au predat o lecție de educație rutieră, preșcolarilor din comuna Clejani. Vezi reacția primarului Florin Nidelea…

0
369

La începutul acestei săptămâni, Primăria Clejani a  fost gazda  polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier și a celor din cadrul Biroului Siguranța Școlară Giurgiu. 

Aceștia au desfășurat activități de educație rutieră și de prevenire a victimizării minorilor în cadrul școlii „Școala Mare”, din localitate amintită .

Un demers ce trebuie salutat despre care ziarul nostru scria nu demult, sugerând reluarea acestor instruiri a școlarilor, de la vârste fragede, în ceea ce privește educația rutieră.

Astfel agenții de poliție prezenți la acțiune le-au explicat micuților importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Acestora li s-a explicat totodată de ce nu este bine  să  se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora și de ce trebuie să se  deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, niciodată fugind.

Cu această ocazie poliţiştii le-au prezentat preşcolarilor laboratorul mobil de educație rutieră din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu.

Copiii au fost provocați să învețe semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului, fiindu-le arătate cele mai întâlnite semne  în trafic și pe stradă.

Primarul comunei Clejani, Florin Nidelea, s-a arătat extrem de mulțumit de inițiativa polițiștilor giurgiuveni invitându-i în continuare, de fiecare dată când vor avea ocazia în comuna sa, pentru ca toți copiii să aibă acces la astfel de lecții de educație rutieră.

 El a recunoscut că educația rutieră, informarea de mici a copiilor  şi în final protejarea minorilor sunt lucrurile cele mai  importante pentru formarea tinerilor comunei.

La finalul acțiunii Primarul Florin Nidelea i-a mulţumit public  comisarului-șef  al IPJ Giurgiu,  pentru atenţia şi sprijinul acordat în acest domeniu, comunităţii  din Clejani.

(Jurnal)