Cei care nu doresc să apeleze la medicamente atunci când nu au simptome serioase de răceală, pot apela la metode mai tradiționale, tratându-se „acasă” cu câteva alimente. Printre acestea, unul este considerat a fi cel mai eficient. USTUROIUL.

Unul dintre cele mai eficiente alimente care combat nu doar răceala, dar și alte boli, și care este folosit de secole de către oameni, este usturoiul.

Acest aliment este cunoscut datorită faptului că are efecte antivirale și antibacteriene, reușind astfel să lupte cu răceala. Tot el ajută sistemul imunitar, iar studiile arată că persoanele care consumă zilnic usturoi sunt mai puțin predispuși la a se îmbolnăvi.

Beneficiile usturoiului nu se opresc doar la tratarea răcelii, fiind de asemenea un aliment esențial pentru organism. Usturoiul conține vitaminele C și B6 și este o sursă bună de magneziu.

Usturoiul este un puternic antiinflamator, previne apariția demenței și a bolii Alzheimer și este recomandat celor care vor să-și reducă tensiunea arterială.

Pe lângă usturoi, oamenii mai folosesc și alte alimente care ajută la tratarea răcelii precum ghimbirul, mierea, fructele de pădure și citricele.

(Jurnal)