Afacerist reținut pentru evaziune fiscală de aproape 800.000 de lei

0
682

Un bărbat din comuna Vidra, județul Ilfov este cercetat penal, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, de 55 de ani, din comuna Vidra, județul Ilfov, care în perioada octombrie-decembrie 2013, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi dispus la diferite intervale de timp, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, respectiv diminuarea T.V.A.-ului datorat bugetului și a impozitului pe profit.

De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că, bărbatul în cauză ar fi declarat în documentele legale unele cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale, privind achiziția de bunuri/mărfuri de la alte societăți comerciale.

Prejudiciul cauzat bugetului este de 795.289 de lei.

La data de 19 octombrie a.c., pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Arestare Preventivă Giurgiu”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)