Cererile pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu 2022 se depun în perioada 1-3 august, potrivit calendarului oficial al Ministerului Învățământului. 

Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la liceele. De asemenea, aici intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

Pe 26 iulie a avut loc înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă. Rezultatele acestor probe au fost afișate în perioada 28-29 iulie.

Repartizarea candidaților înscriși pentru etapa a doua de admitere se face astfel:

  • în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere după repartizarea computerizată și după rezolvarea situațiilor speciale;

  • în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere, după repartizarea candidaților cu medie de admitere, pentru candidații cărora nu li se poate calcula media de admitere, ci doar medie de absolvire a claselor V-VIII

  • în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere, în limita locurilor rămase libere după repartizarea absolvenților învățământului gimnazial cu medie de absolvire a claselor V-VIII, pentru absolvenții învățământului gimnazial cu studii gimnaziale efectuate integral în străinătate.

„Locurile rămase neocupate după etapa a II-a computerizată de admitere liceu 2021-2022, după confirmarea locurilor repartizării computerizate prin depunerea dosarelor la nivelul județului Giurgiu sunt următoarele: Locuri libere dupa aII-a etapa computerizata 2021” , precizează Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu.

(Jurnal)