IMG-20170323-WA0000 (1)Toate compartimentele şi serviciile Direcţiei Judeţene de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu lucrează intens în aceste zile pentru a profita din plin de zilele de primăvară.  Totodată, şi directorul general al Direcţiei, Marius Olteanu, este permanent alături de echipele care lucrează în teritoriu. Cu toate acestea, şi-a găsit, alături de reprezentantul Compartimentului Mass-Media din DJTADJCT Giurgiu, Nicoleta Croitoru, câteva minute pentru a ne pune la dispoziţie o serie de noutăţi în ceea ce priveşte activitatea Direcţiei pe care o conduce.

Astfel, pentru îndeplinirea celor două atribuţii principale (control trafic, autorizaţii transport, pe de o parte, şi întreţinere drumuri şi poduri, pe de alta), au fost prinse în buget pentru achiziţie o autoutilitară şi două instalaţii de cântărire portabile, care se vor adăuga celor trei autoutilitare şi două instalaţii de cântărire portabile existente deja la Direcţie. În aceste condiţii, cele patru echipe care acţionează pe partea de control trafic vor avea dotarea necesară. Responsabili si coordonatori ai acestor echipe sunt director Petrică Hărăniţă, inginer sef Buzatu George Mugurel, şef serviciu Control trafic Marin Grama. Pentru lucrările de întreţinere curentă şi periodică ce se vor desfăşura pe raza judeţului, s-a alăturat echipei, in urma ocupării prin concurs a postului de şef serviciu Întreţinere Drumuri şi Poduri, Nicu Leafu, un tânăr la fel de ambiţios şi de bine pregătit ca şi ceilalţi. În cadrul  serviciului Întreţinere Drumuri şi Poduri urmează să fie achiziţionate un autotractor cu semiremorcă şi trailer şi 4 autobasculante 8×4 dotate cu lamă şi RSP necesare transportului de materiale şi a lucrărilor de deszăpezire, un cilindru compactor de 4 tone şi un încărcător frontal de mare capacitate.

„Aceste achiziţii sunt posibile cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, care, având o vastă experienţă în domeniu din perioada în care gestiona şi coordona activitatea DRDP Bucureşti, ne sprijină în mod special cu includerea în buget a achiziţionării de utilaje necesare unei bune desfăşurări a activităţii!”, a declarat directorul Direcţiei, Marius Olteanu.

Revenind la serviciul de Control Trafic, directorul Marius Olteanu ne preciza că, pentru acest serviciu, principala activitate în această perioadă este legată de controlul vehiculelor de mare tonaj care circulă pe Drumurile Judeţene, în special cele care transportă materiale de la balastiere, dar şi cele care transportă cereale de la silozuri la locaţiile de distribuţie.

„În general, balastierele se află în nordul judeţului, şi acolo se produc cele mai mari deteriorări ale drumurilor. Transportatorii circulă, de obicei, cu vehicule cu patru axe, care au limita legală de greutate de 30 de tone, şi cu vehicule cu cinci axe, a căror limită legală de greutate este de 40 de tone. Cu toate acestea, transportatorii încarcă, de obicei, peste limită, ceea ce duce la deteriorarea covorului asfaltic”, ne mai spunea Marius Olteanu. „Noi, ca şi direcţie, venim cu acţiuni de prevenţie, verificăm, cântărim, şi, acolo unde există depăşiri, aplicăm sancţiuni. Până în prezent, în primele trei luni ale acestui an, am aplicat zece sancţiuni, a căror valoare totală este de peste 40.500 de lei. Majoritatea amenzilor au fost către cei care transportă materiale de la balastiere, pentru că, în ceea ce priveşte transportul de cereale, nu sunt constatate depăşiri de greutate deoarece, prin controalele prevăzute de legislaţie, la punctele de încărcare şi distribuţie, s-a constatat o scădere a încălcărilor legii”.

În afara controalelor şi acţiunilor de prevenţie, echipele DJTADJCT Giurgiu sunt angrenate, în aceste zile, şi în curăţenia de primăvară, atât pe DJ 401A, DJ 404 şi DJ 507, cât şi în zona din faţa direcţiei.

Referindu-se la activitate, de transport persoane, conducerea Direcţiei de Transport ne-a precizat că anul acesta a fost înregistrată o solicitare pentru o licenţă de traseu cu autorizaţie specială, pe lângă aceasta mai fiind, în lucru, alte câteva asemenea cereri.

„Ne-am îmbunătăţit Programul Judeţean de Transport Persoane prin Curse Regulate 2014 – 2019, propunând spre aprobarea Consiliului Judeţean o actualizare care să ducă la această îmbunătăţire. S-a urmărit, prin această actualizare, corelarea unor curse cu programul de desfăşurare a orelor de curs la licee. Totodată, am avut în vedere prelungirea unor trasee prin localităţi unde nu există un alt serviciu de transport, dar şi introducerea de curse noi în cadrul traseelor existente, corelate cu orele de începere şi de încheiere a activităţilor de producţie. Am prelungit, de asemenea, capetele de traseu pentru două trasee judeţene: Giurgiu – Chiriacu – Răsuceni şi Giurgiu – Milcovăţu – Cartojani. Toate pentru ca giurgiuvenii să aibă un drum bun şi o călătorie plăcută”, ne-a mai declarat directorul DJTADJCT Giurgiu, Marius Olteanu.

O.C.