Acțiunile de salvare ale pompierilor giurgiuveni în ultimele 24 de ore

0
253

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 16 situații

  • salvarea unei pisici dintr-o groapă

Intervenția a avut loc, ieri seară, în localitatea Brăniștari. Pisica unei familii a căzut în groapa adâncă de aproximativ trei metri și nu a mai putut ieși. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni au reușit să o salveze, spre bucuria stăpânei care a asistat la eveniment.

  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier

Evenimentul s-a produs, ieri seară, în localitatea Tangâru. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SAJ.

Când au ajuns, aceștia au găsit un autoturism avariat, răsturnat pe o parte în șanțul de pe marginea drumului. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 66 ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat cu ambulanța la spital.

Pompierii au asigurat măsurile PSI, iar cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.

  • stingerea a trei incendii de vegetație uscată, în următoarele localități:

  • Stejaru: au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială;

  • Domnești: au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintun Deal, cu o autospecială;

  • Letca Nouă: au ars aproximativ 180 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.

(ISU Giurgiu)