În cursul zilei de 7 octombrie 2021, Poliția Animalelor a acționat în comuna Frătești și a efectuat controale la deținătorii de câini.

În acest sens, s-a verificat dacă aceștia au carnete de sănătate pentru patrupedele din gospodărie și dacă animalele sunt sterilizate și microcipate, conform Legii.

S-au înmânat invitații la secția de poliție pentru verificarea documentelor.

Amintim că Legea 258/2013 impune obligativitatea sterilizării și microcipării câinilor cu stăpân, iar amenzile în cazul neconformării sunt cuprinse între 5.000 și 10. 000 de lei pentru nesterilizarea animalului și același cuantum pentru neînregistrarea în Registrul electronic al câinilor cu stăpân (RECS).

Primăria Frătești vine în sprijinul cetățenilor și organizează marți, 12 octombrie 2021, o campanie de sterilizări gratuite a câinilor, la Stadionul de fotbal din satul Remuș.

Sunteți invitați să beneficiați de această gratuitate pentru animalul dumneavoastră, efectuând o programare la numărul de telefon: 0722 191487” – comunică Primăria Frătești.

Acțiunile întreprinse de Poliția Animalelor, Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Frătești sunt menite a preveni abandonul puilor de câine pe domeniul public dar și înmulțirea necontrolată a acestora.

(Jurnal)