Acțiuni de prevenire și combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere desfășurate de polițiștii giurgiuveni

0
164

În acest week-end, polițiștii giurgiuveni au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere

În perioada 21-22 august a.c., polițiștii giurgiuveni au fost prezenți pe principalele artere rutiere din județ, împreună cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român-Giurgiu și au desfășurat o acțiune în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pentru impunerea respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare, cât și pentru controlul stării tehnice al autovehiculelor.

În urma abaterilor constatate, în perioada de referință, polițiștii au controlat 1460 de autovehicule și au legitimat 1884 de persoane, fiind aplicate 282 de sancțiuni contravenționale în valoare de 106.345 de lei pentru nerespectarea normelor rutiere.

În cadrul acțiunii, ca măsură tehnico-administrativă, au fost reținute 72 permise de conducere, dintre care 68 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, fiind retrase și 30 certificate de înmatriculare, dintre care 17 pentru defecțiuni tehnice constatate împreună cu reprezentanții R.A.R. Giurgiu.

Un alt scop al acțiunii l-a reprezentat depistarea vehiculelor care au sistemul de evacuare modificat și care tulbură ordinea și liniștea publică.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere pentru defecțiuni grave la sistemul de frânare.

De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost sancționați contravențional 22 de bicicliști.

Astfel de acțiuni se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ, având ca scop principal menținerea disciplinei în trafic.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

  • Nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare!

  • Verificați starea tehnică a autovehiculului înainte de pornirea la drum!

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)