Astăzi, 4 martie a.c., la nivelul județului Giurgiu, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a oboselii la volan.

„Având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul nostru fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucrainieini, polițiștii giurgiuveni au desfășurat o acțiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan.

Polițiștii au oprit în trafic vehicule care parcurg o distanță considerabilă, ocazie cu care au oferit conducatorilor auto, dar și pasagerilor, cafea, ceai și sfaturi preventive, în limba engleză.

Astfel, polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să efectueze pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să respecte regulile de circulație.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere!”, informeazo IPJ Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)