La data de 22 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00-18.00, polițiștii rutieri și de ordine publică giurgiuveni au acționat, în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Dâmbovița, Călărași, Ilfov și Teleorman, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., pe drumurile naționale și județene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

„Cei peste 40 de polițiști implicați au aplicat 342 de sancțiuni contravenționale, dintre care 145 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 198.360 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 69 de permise de conducere (dintre care 59 pentru nerespectarea regimului legal de viteză), au retras 16 certificate de înmatriculare și au constatat o infracțiune la regimul rutier.

Exemplu:

Polițiștii au depistat un bărbat de 59 de ani, din comuna Daia, județul Giurgiu, care conducea un autoturism, pe D.N.5, în afara localității Daia, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat o valoare de  0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Recomandări privind circulația pe drumurile publice:

  • Respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

  • Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

  • Adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

  • Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

  • Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

  • Acordați un plus de atenție conducerii prin intersecțiile nedirijate, la depășirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulați, pentru a putea în orice moment manevra și opri în deplină siguranță autoturismul, dacă situația o impune!

  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!”

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)