Acțiune de prevenire a faptelor antisociale a polițiștilor giurgiuveni

0
156

Ieri, 11 august a.c., în intervalele orare 07.00 – 09.00 și 17.00 – 19.00, polițiștii rutieri și cei de ordine publică, împreună cu polițiști din cadrul structurilor de Transporturi Feroviare au acționat, în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunilor au fost angrenate 101 efective, dintre care 97 de polițiști din structurile de ordine publică și rutieră și 4 polițiști din structurile de Transporturi Feroviare.

Polițiștii rutieri au acționat și cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii de ordine publică au acționat atât în mediul urban cât și în cel rural pentru prevenirea actelor de violență în mediul stradal, prevenirea furturilor de animale și pentru protejarea fondului piscicol și forestier.

Polițiștii din cadrul structurilor de Transporturi Feroviare au acționat în stațiile de cale ferată și trenuri de călători pentru depistarea persoanelor urmărite și pentru prevenirea furturilor din infrastructura feroviară.

În urma activităților desfășurate, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 211 sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.775 de lei, dintre care 176 de sancțiuni conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte acte normative.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 6 permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză, fiind retrase 3 certificate de înmatriculare.

Precizăm faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto:

  • Adoptați o conduită preventivă!

  • Verificați starea tehnică a autoturismului înainte de orice deplasare!

  • Nu consumați băuturi alcoolice sau alte substanțe care vă pot afecta abilitățile de a conduce autovehicule!

  • Respectați limitele de viteză semnalate de indicatoarele rutiere!” – comunică Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)