Sâmbătă seara, în jurul orelor 17,00, pe DN 41, în comuna Băneasa, s-a produs un eveniment rutier din care a rezultat, din nefericire, decesul unei persoane.

Conform celor prezentate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce îşi conducea autoturismul, nu a acordat prioritate unui motociclist care se angajase, regulamentar, în efectuarea unui viraj la stânga.  Din accident a rezultat decesul motociclistului, un tânăr în vârstă de 26 de ani din comuna Băneasa. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul a fost zero.

La scurt timp, s-a dovedit că autorul accidentului este preotul Mihail Balaban, de la Parohia Meletie. Referitor la acest aspect, Episcopia Giurgiului a postat, pe stie-ul său, următorul comunicat de presă:

„Episcopia Giurgiului a luat cunoștință cu adâncă mâhnire și multă durere de tragicul accident rutier provocat în seara zilei de 6 octombrie, pe raza comunei Băneasa din județul Giurgiu, de preotul Constantin Mihail Balaban de la Parohia Meletie, soldat cu decesul unui tânăr conducător al unei motociclete.

 

În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcție pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autoritățile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun.

 

Facem precizarea că toți slujitorii Bisericii, atunci când se află la volanul unui autoturism, ca orice cetățean, trebuie să se supună rigorilor legislației rutiere și să suporte consecințele în cazul nerespectării acesteia.

 

Având în vedere situația creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieții persoanei accidentate şi încredințăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material al Episcopiei Giurgiului, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grele încercări.”