A sosit primul autobuz din lotul celor 13 destinate municipiului Giurgiu

0
254

Miercuri, 21 octombrie, în București, la reprezentanța IVECO, a sosit primul autobuz din lotul celor 13 autobuze cu combustie pe gaz natural comprimat, destinate municipiului Giurgiu.Aceste autobuze sunt parte integrantă dintr-un proiect cu fonduri europene în valoare de patru milioane de euro, și până la sfârșitul acestui an vor fi toate prezente pe străzile din Giurgiu.
Aflat în ultimele zile de mandat, primarul Nicolae Barbu a fost prezent la recepția acestui prim autobuz, declarând, cu această ocazie:

“Acum, pe sfârșit de mandat, am o mare bucurie, pentru că munca de aproape patru ani pentru susținerea financiară din bani europeni a îmbunătățirii și modernizării parcului de autobuze al municipiului Giurgiu, îmi este răsplătită. Astăzi a sosit la București primul autobuz din lotul celor 13, care trebuie să sosească pană la sfârșitul anului 2020.
Sunt autobuze moderne, nepoluante, având ca sursă de combustie, gazul natural comprimat.

Chiar dacă nu mai sunt primar al municipiului, lucrurile trebuie să continue și să nu fie oprite pe un principiu care nu face bine orașului – acela de a se alege praful după ce nu mai ești într-o funcție.
Sunt alături de administrația locala, pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană, și prezența mea aici, cu doua zile înainte de depunerea mandatului, se datorează faptului că trebuie să mergem în continuare cu aceste proiecte europene.
Aceste autobuze vor îmbunătăți calitatea transportului în comun, iar aceste autobuze fabricate în Franța sunt cele mai moderne existente în acest moment pe piață. Autobuzele respectă condițiile de mediu, dar și condițiile de estetică.

Așadar, acum, prin semnarea și bifarea cerințelor din caietul de sarcini, va porni și recepția următoarelor autobuze din lotul celor 13.
Valoarea întregului proiect depășește 4 milioane de euro și va situa Giurgiu pe primul loc la nivel național în ce privește condițiile de transport ecologice.
Las giurgiuvenii să spună dacă a meritat efortul de 4 ani de depunere a proiectului, de sustenabilitatea lui și nu în ultimul rând, de susținere a acestuia”, a declarat Nicolae Barbu.