DSCF3680Astăzi este o zi tristă pentru mulți dintre cei care l-au cunoscut pe prof. dr. Gheorghe Dumitrescu, pe care apropiații îl alintau , spunându-i  ”nea Gigi”. După o grea suferință și după ce a suportat două intervenții chirurgicale, profesorul giurgiuvean s-a stins într-un spital din Constanța.

Născut la 27 mai 1952,  profesorul Gigi  Dumitrescu  nu apucase să iasă la pensie, continuându-și activitatea la catedră, unde era extrem de îndrăgit de elevii săi.

Căsătorit, tată  a doi copii, profesorul Dumitrescu a fost o adevărată legendă în sistemul de învățământ giurgiuvean.

Doctor în managementul educației, posesor al  unui master , având  gradul didactic I , profesor de istorie ,  geografie , filozofie și cultură civică,  prof. Dumitrescu reușea să  se facă  iubit foarte repede de toți cei care reușeau să-l cunoască.

Mucalit, posesor al unor amintiri inedite despre trecutul acestui oraș pe care l-a iubit ca pe un frate, prof. Dumitrescu va rămâne multă vreme în sufletele și amintirea colegilor săi de generație, cât și a  sutelor de  elevi cărora le-a predat cu har și dragoste de învățătură.

Suntem în aceste clipe alături de familia îndurerată, căreia îi adresăm sincere condoleanțe!

Dumnezeu să-l ierte pe profesorul Gheorghe Dumitrescu. Vei rămâne viu pentru familie, rude și  prieteni,  ”nea GIGI”!

 

3 COMENTARII

  1. Așa ne părăsesc oameni minunați, profesioniști, care au influențat zeci de generații de elevi. Este păcat. Printre atâtea ”gloanțe” trase în învățământul românesc răzbat cu pieptul înainte mulți dascăli minunați care sunt baza sistemului de învățământ. Ei sunt profesorii noștri pe care îi prețuim de cele mai multe ori atunci când pleacă dintre noi. Rămas bun Domnule Profesor Gheorghe Dumitrescu. Dumnezeu să te odihnească în pace.

  2. Cu adâncă tristețe iau cunoștință despre trecerea în neființă a acestui inimos profesor pe care l-am întâlnit o singură dată,si anume în luna Decembrie 2012,când am participat la Sărbătorirea a 50 de ani de existență a Școlii Gimnaziale”Mihai Eminescu”,prilej cu care domnia sa a lansat si o carte omagială „Monografie”.
    Dumnezeu să -l odihnească!
    Condoleanțe familiei!