Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate A.N.R.E. A APROBAT NOILE TARIFE DE RACORDARE LA REȚELE DE GAZE

A.N.R.E. A APROBAT NOILE TARIFE DE RACORDARE LA REȚELE DE GAZE

0
A.N.R.E. A APROBAT NOILE TARIFE DE RACORDARE LA REȚELE DE GAZE

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – A.N.R.E. – a aprobat, săptămâna trecută, printr-un Ordin de Ministru noile tarife de racordare la sistemele de distribuţie a gazelor naturale.

Potrivit noilor reguli, valoarea maximă a tarifului de analiză a cererii de racordare este de 70 de lei. De asemenea, valoarea maximă a costurilor legate de verificarea documentaţiei tehnice a instalaţiei de racordare este de 50 de lei. Costurile legate de proiectarea instalaţiei de racordare pot ajunge până la valoarea maximă de 300 de lei. Activităţile de urmărire a lucrărilor, recepţie tehnică şi punere în funcţiune a instalaţiei de racordare în cazul racordării la sistemul de distribuţie nu vor fi taxate.

În prezent, branşarea şi avizarea branşării se tarifează cu 1.500 până la 5.000 de lei, în funcţie de complexitatea lucrărilor. Noile tarife stabilite acum de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei sunt maximale şi pornesc de la 450 de lei pentru un debit de 10 mc/oră, ajungând la 4.500 de lei pentru un debit de 500 mc/oră.

În procesul de stabilire şi actualizare a noilor tarife, A.N.R.E. a avut în vedere costurile reale ale procesului de racordare, urmărind totodată şi suportabilitatea acestor costuri de către viitorii utilizatori ai sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, tarifele aprobate având un caracter maximal.

Ordinul nr. 165 din 5 septembrie 2018 ce reglementează noile tarife de racordare la rețelele de gaze a intrat în vigoare din data de 10 septembrie 2018.

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °