Născut în data de 18 martie,1929, în comuna Malu, județul Giurgiu,  profesorul de matematică Daia BILCEA a plecat din această lume în aceeași zi în care s-a născut…

Fire energică, plină de inițiativă, profesorul BILCEA s-a făcut remarcat de la începutul evoluției sale în sistemul de educație, fiind  îndrăgit atât de elevi cât și de dascălii care i-au devenit ulterior prieteni.

De-a lungul timpului profesorul Bilcea a ocupat mai multe funcții: inspector școlar, director al Casei Pionierilor (actualmente Palatul Copiilor), Președinte al Consiliului Organizației Municipale a Pionierilor, director al  Școlii nr. 4 din Giurgiu și un mare iubitor de cultură, realizator, împreună cu un grup de dascăli pensionari, al unei reviste editată, o bună bucată de timp, la Trustul nostru de presă.

Trupul neînsuflețit al profesorului Bilcea a fost depus la Capela Catedralei ”Adormirea Maicii Domnului”, din centrul Municipiului.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 20 martie, în jurul orei 12.00, pentru ca la ora 13.00 cortegiul funerar să se îndrepte spre cimitirul ”Sf. Haralambie” (Ceair), unde dascălul va fi îngropat.

Rude, prieteni, elevi își iau adio în aceste clipe de la profesorul Daia BILCEA, model de probitate profesională și umană, pentru multe generații…

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!