hand holding eco house icon in natureDupă cum vă informam într-un articol anterior, românii care îşi construiesc sau renovează locuinţele cu materiale ecologice ar putea primi până la 40.000 de lei, potrivit programelor Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus, lansate de curând în dezbatere publică de Ministerul Mediului.

La nivelul judeţului nostru, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (A.P.M.) Giurgiu, Daniela Neagu, pentru publicaţia ”Jurnal giurgiuvean”, până  la această dată , un număr de 97 de persoane fizice au solicitat programul ”Casa Verde Clasic – panouri solare şi pompe de căldură”. De asemenea, am fost informaţi că suma alocată pentru judeţul Giurgiu este de 830 mii de lei, perioada de depunere a dosarelor fiind 10 – 24 octombrie( între orele 8 – 16.30).

Deocamdată, procesăm datele primite de la solicitanţi în calculator şi le trimitem către Administraţia Fondului pentru Mediu (A.F.M.), urmând ca membrii Comisiei de analiză din cadrul A.F.M. să analizeze dosarele, ei decizând eligibilitatea acestora – ne-a precizat Daniela Neagu.

Domnia sa a dorit să sublinieze totodată faptul că persoanele doritoare să intre în acest program s-au organizat singure, pe baza unor liste întocmite, pe care A.P.M. Giurgiu le-a preluat ulterior  pe principiul ”primul venit, primul servit”.

Teodora Nicolau